Persondataforordningen har ledt til opdagelse af flere data-brist end nogensinde før

Danish
By 21. October 2018October 10th, 2020No Comments
Persondataforordningen har ledt til opdagelse af flere data-brist end nogensinde før

I mange tilfælde lander personlige oplysninger desværre hos de forkerte. Indførelsen af persondataforordningen har medført, at over 1.500 af disse tilfælde er blevet anmeldt siden d. 25. maj. Det viser at loven virker og bliver taget alvorligt og der med stor sandsynlighed vil blive strammet på sikkerheden, således at kunder kan begynder at føle sig mere trygge på nettet.

CPR-nummer, sygejournal, bankkode, sociale ydelser er personlige oplysninger, som skal behandles med stor sikkerhed uanset om det er et firma, en kommune eller en myndighed, der ligger inde med dem.

Men siden persondataforordningen blev indført 25 maj, er det væltet ind med anmeldelser til Datatilsynet om brud på sikkerheden.

Over 1.500 anmeldelser – i gennemsnit 83 om ugen – har tilsynet måtte behandle.”

Et eksempel på et af de større data-brist, er i tilfældet med TV-udbyderen Stofa. Her blev 2.000 brugere hacket, for at hackerne kunne sælge brugerne billigt videre.

Den nye persondataforordning betyder ikke kun, at Stofa skal anmelde sagen til Datatilsynet – men også at der f.eks. nu er retningslinjer for, hvor hurtigt og hvordan de skal informere de berørte kunder.

– Vi syntes, at der er meget positivt, at der er blevet sat rammer for det sikkerhedsarbejde, som vi hele tiden har gjort, siger Søren Maigaard.

Anette Høyrup fra forbrugerrådet Tænk er enig.

– Det eneste positive ved de mange anmeldelser er, at det ser ud til at loven virker. Det ser ud til at virksomheder, kommuner og myndigheder tager det alvorligt, og anmelder de her brister i sikkerheden, siger hun.

– Og vi må forvente, at når de her sager når frem til Datatilsynet, vil det medføre, at der bliver strammet op på sikkerheden, siger Anette Høyrup.”

Desuden, ser Datatilsynet også anmeldelserne som en positiv ting, da det betyder at reglerne bliver overholdt. ”Det gør det nemmere at arbejde målrettet på, at undgå læk af personlige data” siger Jesper Husmer Vang blandt andet.

Hvis dette er noget I vil læse mere om, kan I gøre det her.

IDLink kan hjælpe virksomheder sikre, at det er de rigtige forbruger, der efterspørger – og får udleveret data – i forbindelse med Data portabilitet og Indsigtsret. Hvis det kunne være af interesse, vi håber på at høre fra jer.