Direkte dataanmodninger

Verdens første Intelligent Personal Information Management-app lader folk kommunikere direkte med dig om deres data.

Det er gratis, download PrivacyWallet i dag!

Hvorfor har jeg modtaget en anmodning via PrivacyWallet?

En af dine kunder er en PrivacyWallet-bruger, som er interesseret i deres personlige data.

Skal jeg svare?

At svare på anmodninger om privatliv er en alvorlig sag for din virksomhed, med en streng frist (normalt 30 dage) og store bøder for manglende overholdelse.

Hvor skal jeg starte?

Hvis du har brug for hjælp til at reagere korrekt, så tjek vores tips nedenfor eller book et opkald hos os for at få 1:1 vejledning i at svare på din første anmodning.

Hvis du er interesseret i automatiseret software til at håndtere forespørgsler, læs mere her →

Hvordan kan jeg vise folk, at de kan stole på mig med deres personlige data?

Hvordan du reagerer på dataanmodninger kan skabe eller ødelægge dit brand, så husk følgende principper:

Giv indsigt

Forbrugere forventer i dag større kontrol/adgang til deres personlige data. Adskille dig selv fra konkurrenterne ved at være gennemsigtig omkring, hvordan du behandler og beskytter oplysninger, der deles med dig.

Skab tillid

De fleste virksomheder skal indsamle personlige data hver dag for at kunne fungere. Vi skaber nye måder, hvorpå folk kan dele deres data med dig sikkert og med tillid. → Læs mere

Anmodningstyper

Privatlivsbestemmelser giver enkeltpersoner ret til at bede dig om at:  

Giv dem information om og/eller adgang til deres data

Folk har ret til at finde ud af, om deres data bliver behandlet af dig og/eller få adgang til det. 

GDPR artikel 15; CCPA afsnit 1798.100; PIPL artikel 18, 35, 45* 

Send deres data i et bærbart format

Folk har ret til at få deres data leveret til dig eller videresendt til en tredjepart efter eget valg i et almindeligt brugt og maskinlæsbart format. 

GDPR artikele 20; CCPA afsnit 1798.100; PIPL artikel 45* 

Opdater eller ret deres personlige oplysninger

Folk har ret til at bede om rettelse af forkerte data eller tilføje manglende oplysninger til deres personlige data. 

GDPR artikel 16; CCPA afsnit 1798.106; PIPL artikel 46*

Indsigelse mod, hvordan deres data bliver brugt

Folk har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af ​​deres personoplysninger i visse situationer stoppe eller forhindre dig i at behandle deres personoplysninger.  

GDPR artikel 21; PIPL artikel 44, CCPA 1798.120 (fravælg datasalg)*

Begræns fremtidig brug af deres data

Folk har ret til begrænse måden du bruger deres personlige data på.

GDPR artikel 18; PIPL artikel 44, CCPA 1798.120 (fravælg datasalg)*

Slet deres data

Folk har ret til at anmode sletning af deres personoplysninger i visse situationer, fx når dataene ikke længere er nødvendige til det formål, hvortil de er indsamlet. 

GDPR artikel 17; CCPA afsnit 1798.105; PIPL artikel 47 *

Fortæl dem, hvis deres data er blevet brudt

Folk har ret til at blive informeret om ethvert brud på persondatasikkerheden, der sandsynligvis kan resultere i skade på deres rettigheder og friheder.  

GDPR artikel 34; PIPL artikel 57* 

*Rreguleringer der gælder for dig evt variere, men de fleste følg GDPRer førende, når det kommer til individuelle rettigheder og anmodninger om databeskyttelse.

Tips

Videresend dataanmodningen til din DPO eller den person, der er ansvarlig for databeskyttelse.

Bekræft, at du har modtaget anmodningen ved at videresende den til den person, der har lavet den, ved hjælp af de bekræftede kontaktoplysninger, der er angivet i anmodningen.

Hvis den type personlige oplysninger, du gemmer, kræver yderligere bekræftelse, skal du kommunikere direkte med anmoderen.

Indsaml/slet/ret/send data som anmodet inden for 30 dage ved hjælp af de bekræftede kontaktoplysninger, der er anført.

Husk, at lokale regler om privatliv kan beskytte dine kunder, selvom din virksomhed er i en anden region, så sørg for, at du er bekendt med de regler, der gælder for dig og dine kunder.

Kommuniker altid direkte med den registrerede, når du har modtaget en anmodning. Personlige data bør kun deles med den verificerede anmoder, send dem aldrig til os eller til nogen anden person.

PrivacyWallet sikkerhed

Om PrivacyWallet

PrivacyWallet er en Personal Information Management app skabt i Danmark af Safe Online at hjælpe enkeltpersoner og virksomheder med at samarbejde om at administrere personlige data, privatliv og minimere digitale risici.

Enhver anmodning sendt til dig på vegne af en registreret med PrivacyWallet kommer med samtykke, og kontaktoplysningerne for dit svar er allerede blevet bekræftet.

Vil du tjekke dine egne data?

Download PrivacyWallet fra app-butikken for at finde ud af, hvem der gemmer dine data, hvordan de håndterer dine dataanmodninger og mere.

Det er gratis, download PrivacyWallet i dag!